עפים על קמח שקדים, תרד וקייל בתזונה הקטוגנית? שכחתם לשתות מים? סבלתם בעבר מאבני כליה? זהירות חבר'ה, תזונה קטוגנית זה מעולה, חשוב לעשות אותה בצורה בטוחה. רוב אבני הכליה מורכבות מקלציום אוקסלט. אוקסלט היא חומצה אורגנית שמצויה בצמחים
תרד, קייל, אגוזים, שקדים, בוטנים ושוקולד שמומלצים בתזונה הקטוגנית ונחשבים כסופר-פודס עשירים באוקסלט. הספיגה שלו מהם טובה, כך שרמתו בדם עולה והוא עובר לכליות שמפרישות אותו בשתן.
אוקסלט נוטה להיקשר למינרלים ונוצרים קריסטלים לא מסיסים שבמקום להישטף בשתן עלולים לשקוע בכליה.
אוקסלט הוא למעשה טוקסין שמהווה מנגנון הגנה בצמחים, כשהוא חודר לתא הוא גורם להרס ומוות, והוא עלול לשקוע בכל איבר- מוח, לב, תירואיד, עצם, לימפה, עור וכבד. הוא קשור לפגיעה בתפקוד חיסוני ולמצבי מחלה כמו ארתריטיס, מיגרנה, דם בשתן, אלרגיות ועוד.
מה עוזר להיפטר ממנו?
1. סידן מפחית את הספיגה שלו לדם וכך הוא מופרש בצואה ולא יוצר עומס על הכליות.
2. במעי הגס חיידקי המעי מפרקים אותו ועוזרים לנו להיפטר ממנו. טיפול אנטיביוטי פוגע בחלק
מהחיידקים ה"טובים" האלו.
3. חוסר B6 ,B1 וסטרס חמצוני מעלים ייצור אוקסלט. דיאטה המבוססת על מזון מן החי,
היא דלה באוקסלט, מספקת ויטמין B6 שנספג היטב, דורשת פחות ויטמין B1 מזה הדרוש בדיאטה עתירת פחמימות ומפחיתה את הסטרס החמצוני.
4. נטילת מגנזיום- מינרל שחסר לכולנו כאוכלוסייה בכלל ובתזונה קטוגנית בפרט.
5. לא ליטול תוסף ויטמין סי – ויטמין סי יכול להתחמצן ולהפוך לאוקסלט.
6. אנשים עם רקע של אבני כליה חשוב שיטלו פוטסיום ציטראט בחודשיים הראשונים לתחילת
הדיאטה הקטוגנית.
7. לשתות 2 ליטר מים ביום ולעקוב אחר צבע השתן, אם הוא כהה להגביר שתייה.
שורה תחתונה- דיאטה קטוגנית חשוב לעשות בחוכמה, לא מומלץ לעוף על קמח שקדים על בסיס יומי (שקדים עשירים במיוחד באוקסלט) ואם רוצים להנות מתרד, כדאי לשלב עם גבינות (סופלה תרד וגבינות למשל), על מנת להפחית את ספיגתו.
להתמקד במזונות מן החי (כבד עשיר במיוחד בויטמין B6), לגוון קצת את הירקות ולא להפריז בצריכתם, למנן את השקדים, בוטנים ואגוזים שממילא מעכבים ירידה במשקל, לשתות מים ולתסף מגנזיום.
ואם אתם חווים אחד הסימפטומים שציינתי, תחשדו בצמחים...
Commentaires