מהרהוריה של דיאטנית קטוגנית שדואגת
אני מאמינה שהתזונה הקטוגנית טובה כמעט לכולם לשיפור איכות חיים ולבריאות איתנה. אבל, אני חייבת לומר שבמיוחד עכשיו בתקופת הקורונה כשהקשר שלי עם המטופלים השתנה מעט וההשגחה שלי לפעמים מתרחקת, עלו בי מחשבות על בטיחות הדיאטה, במובן של האופן שבו מבינים אותה והאם מבצעים אותה נכון.
מצאתי לנכון לשתף אתכם בכמה נקודות שחשוב שתיקחו בחשבון וקחו את זה כטיפים ממני, חלילה לא כתירוץ לרדת מהתזונה הקטוגנית. להיפך, התזונה הקטוגנית שווה את האתגרים שהיא מציבה בפנינו כמטופלים וכמטפלים.
נקודה ראשונה והכי חשובה – מים.
אל תפסיקו לשתות מים, גם כשאף אחד לא עוקב אחריכם. קחו אחריות, זה כל כך פשוט- בדקו את צבע השתן שלכם. אם הוא כהה אתם חייבים למצוא דרך לשתות יותר.
דיאטה קטוגנית מחייבת הקפדה על שתייה מאחר והיא משתנת (זו אחת הסיבות שהיא גורמת לירידה בלחץ הדם), אז דבר אחרון שאנחנו רוצים זה להתייבש או להעלות את הסיכון לאבני כליה (או סתם להרגיש חלושס כי אין לנו מספיק נוזלים בגוף).
נקודה שנייה שחשוב לי להדגיש – צומות.
מצליח לכם? יופי? לא לעוף על צומות ולעשות בהם שימוש יתר. הגוף שלכם צריך חלבונים כדי להיבנות וכדי לשמור על תפקוד חיסוני תקין (עכשיו במיוחד). אז להסתובב בהרעבה זה לא לעניין, למרות האופוריה. צומות זו אסטרטגיה מעולה, חייבים לעשות את זה נכון ואני מעדיפה להשגיח עליכם מקרוב בזמן שאתם בוחרים לצום.
נקודה שלישית קשורה לנקודה שנייה- שימור מסת השריר.
הקפידו על צריכת חלבונים ועל שגרת פעילות גופנית. שלבו אימוני כוח (יש מגוון אפשרויות און ליין).
אכלו ארוחות שמכילות כמות מספקת של חלבון- סלט עם טחינה זו לא ארוחה, אבל אפילו 100 גרם בשר שמן יספק לכם את החלבון והשומן שהגוף צריך כדי להיבנות וכדי לשבוע.
נקודה רביעית- שינויים בתזונה.
עכשיו בסגר יתכן וחרגתם מהתזונה הקטוגנית. שימו לב, לא מומלץ לרקוד על שתי חתונות- להמשיך להנות מהשומנים שהיו כל כך חיוניים בתזונה הקטוגנית ולשלב גם סוכרים. הכוונה במיוחד לאנשים עם גורמי סיכון למחלות לב. אם יש לכם רקע של גאוט, תוספת של פירות לתפריט עלולה לסכן אתכם בהתקף גאוט שיכול להופיע דווקא בחזרה שלכם לתהליך. יש תחרות בין הקטונים לחומצת השתן והכליות מעדיפות להיפטר מהקטונים, עד שהגוף מצליח לעשות בהם שימוש לאנרגיה. זו הסיבה שכל מי שיש לו רקע של גאוט ומתחיל דיאטה קטוגנית צריך ליטול אלוריל במינון של 200 מ"ג בחודשיים הראשונים לתהליך. כך שאם יצאתם מקטוזיס ואתם מתכננים לחזור, ברוכים השבים רק שימו לב לפרט הקטן והחשוב הזה.
ונקודה חמישית .
שמרו על קשר והיו במעקב גם אם פחות תכוף, בזום או במפגשים פרונטלים.
אל תעשו "רפואת מסדרון". אם יש לכם שאלות, קשיים שאתם מתמודדים איתם, כל שינוי שחל בהרגשה שלכם, בבדיקות הדם שלכם, בלחץ הדם שלכם, זיכרו שיש לכם עם מי להתייעץ.
המשך קטוזיס בטוח ושמח :)
Comments