top of page

קטוגנים, שתו מים

כמה עובדות על מים שכדאי לזכור

המים הם מקור החיים והם אחד המרכיבים החשובים על פני כדור הארץ. אנו בני האדם זקוקים למים לשתייה, לתפקוד ולפעילות תקינה של כל תא בגופינו. מהיום הראשון של חיינו, אנחנו זקוקים למים כדי לשרוד. גוף האדם מורכב בעיקר ממים, ולכן כל כך חשוב שנקפיד על שתיית מים. למים השפעה על פעילות מערכת העיכול והשתן, ניצול החמצן והזרמת הדם בגוף, הפקת אנרגיה ונטרול רעלים. למרות חשיבות המים רבים מאיתנו לא משלבים אותם בכמות מספקת בשגרת היומית. חוסר אנרגיה ועייפות, עצירות וכאבי ראש, הם חלק מהסימנים השכיחים להתייבשות. אמנם אין מחקר שמוכיח את ההמלצה לשתות 8 כוסות ביום, אך זה יכול להוות קו מנחה. תלוי כמובן ברמת הפעילות, במזג האויר ובמצבי בריאות שונים. הדרך הכי יעילה לבדוק אם שתינו מספיק, היא לוודא שצבע השתן בהיר.

איך לבסס את ההרגל לשתות מים? הצמידו את השתייה ללוז הקבוע שלכם. למשל שתו כוס מים לפני כל ארוחה או לפני כל כוס קפה או שתי כוסות מים מיד אחרי צחצוח השיניים. קשטו את המים והפכו אותם לאטרקטיבים- הוסיפו חתיכות פרי טרי או עלי נענע, מקל קינמון, פרוסות ג'ינג'ר ועוד. ניתן גם להכין תה צמחים בטעמים. ניתן לגוון עם סודה ואף להכין סודה בטעמים תוצרת בית- להשרות תיון של תה צמחים בטעם הדרים במעט מים רותחים למשך 3 דקות (כך יוצאים אל המים הטעמים, הריחות וכל נוגדי החמצון), להוציא את השקית ולהוסיף סודה קרה. ניתן לגוון עם טעמים נוספים (פירות יער, לימונית לואיזה ועוד. השתמשו בכוס תרמית (אפשר להתחדש באחת אטרטיבית במיוחד) וקחו אותה איתכם לאן שתלכו- לרכב, למשרד או לים. כך המים יהיו לכם זמינים ומזמינים (הקור נשמר שעות רבות, אם תוסיפו קוביות קרח, תוכלו לשמוע אותן משקשקות אפילו בערב). על הדרך תשמרו על הסביבה מזיהום של בקבוקי/כוסות פלסטיק. בנוסף למים, חשוב לצרוך מזון נוזלי כמו מרקים, יוגורטים או סלטים טריים, המכילים תוספות מים טבעיות

לסיכום, המים הם חיוניים להישרדותינו ולתפקוד תקין של הגוף. בזמן חופשת הקיץ, חשוב להבטיח שתיית מים יום יומית בכמויות המתאימות לגוף. תהנו מהחופשה, שתו מים בבטחה ותשמרו על בריאות טובה וחיונית לאורך כל הקיץ.

כמה עובדות על מים:

  • אדם יכול לחיות מספר שבועות ללא מזון, אך ימים ספורים בלבד ללא נוזלים.

  • כל התהליכים המתרחשים בגוף (כולל תהליכים הקשורים להרזיה) מתרחשים בתוך נוזל. מים נמצאים בתוך כלי דם, במערכת העיכול, בשרירים, בעיניים, ובפרקים. למעשה בהעדר נוזלים הגוף אינו מסוגל לתפקד.

  • כל חומרי הפסולת המיועדים לצאת מהגוף מופרשים עם השתן בעזרת הכליות. אנו מפרישים ביום כ-2-1.5 ליטר שתן בממוצע. בנוסף אנו מאבדים נוזלים בנשימה (כ-400 מ"ל בתנאים רגילים), דרך העור (כ-500 מ"ל בתנאים רגילים) ובצואה (כ-200 מ"ל).

  • כאשר האקלים חם ויבש אנחנו מאבדים כמות נכרת של נוזלים באמצעות הזעה מבלי שנרגיש בכך לעתים (מזגנים). אז קורה מצב של חוסר נוזלים והתייבשות שסימניה הם כאבי ראש עייפות וחולשה.

  • מרכז הרעב ומרכז הצמא במוח סמוכים זה לזה. לכן, לפעמים אנו מרגישים תחושת רעב, אך באמת הגוף מאותת לנו על צימאון.

  • השתייה חשובה על מנת למנוע התהוות של אבני כליות, דלקות וזיהומים בדרכי השתן .

  • השתייה חשובה על מנת למנוע עצירות, כאשר אין שותים מספיק הצואה נעשית יבשה וקשה וקיים קושי להפרישה מהמעיים.

  • שתיית מים מספקת מתפקדת כ"קרם לחות" לעור הפנים ושומרת על יופיו.

  • בתזונה קטוגנית הדרישה למים עולה מ-3 סיבות: א. מאגרי הגליקוגן בכבד מתפרקים ואתם משתחררות מולקולות מים שקשורות לגליקוגן ב. אינסולין גורם לאגירת נתרן בכליות, בדיאטה קטוגנית אנחנו גורמים להורדת האינסולין ולכן הכליות מפרישות נתרן ו-ג'. הגוף מפריש את הקטונים בשתן ואיתם מופרשים מים.

  • אישה ממוצעת זקוקה לכ-10-8 כוסות נוזלים ביממה וגבר ל-12-10 כוסות נוזלים ביממה. כמות הנוזלים משתנה בהתאם לגיל, למצב הבריאותי, לרמת הפעילות ולתנאי הסביבה. לרוויה !


682 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Σχόλια


bottom of page