top of page

כולסטרול!

אני לא הכתובת להורדת הכולסטרול, אבל יכולה לעשות לכם סדר בנושא הכל כך טעון הזה ואולי לחסוך לכם ביקור אצלי.

מספר פעמים בשבוע אני מקבלת פניות מאנשים שנמצאים בדיאטה קטוגנית והכולסטרול עלה להם

האם למהר לקבוע תור אלי?

כן ולא

לא מכיוון שעד שהכולסטרול יגרום נזק, אם בכלל, תעבורנה כמה שנים, שום דבר לא דחוף

ותמיד ניתן לחזור על הבדיקות. יותר מכך, כל זמן שאתם נמצאים בתהליך ירידה במשקל הכולסטרול לא צפוי לרדת. אז המשך מעקב זו העצה הראשונה שלי.

כן, כיוון שאני אוכל להסתכל על כל הנתונים ולהדריך אתכם ועל הדרך לדייק לכם את התזונה הקטוגנית. לא להפסיק אותה. התזונה טובה ללב וחשוב לזכור את זה. תזונה קטוגנית משפרת את כל מרכיבי התסמונת המטבולית (סוכר גבוה, HDL נמוך, טריגליצרידים גבוהים, לחץ דם גבוה והיקף בטן גבוה). כולם קשורים עם עמידות לאינסולין שמשתפרת ללא היכר, יחד עם הירידה במשקל ואיזון ערכי הסוכר, כמו גם שיפור כבד שומני.



אז מה חשוב לי לדעת לפני שאנחנו נאלצים להרגיע את צריכת השומנים הרווים בתפריט שלכם? (פחות קוקוס, שמן MCT, שמנת להקצפה, שמנת חמוצה, חמאה ובשר שמן) וזאת בערבון מוגבל כיוון ש-80% מהכולסטרול מיוצר ע"י הגוף שלנו ורק 20% מושפע מהתזונה.

  • בני כמה אתם?

  • האם יש היסטוריה משפחתית (הורים ו/או אחים) של מחלות לב בגיל צעיר (נשים לפני גיל 50, גברים לפני גיל 60)

  • האם אתם מעשנים?

  • האם יש לכם סוכרת?

  • מה רמת ה-LDL שלכם?

  • ואיך אתם מיישמים את התזונה הקטוגנית (האם אתם אוכלים כמויות גדולות מדי של שומן ולא צורכים מספיק חלבונים? רבים וטובים נופלים למלכודת הזו).

היסטוריה משפחתית ועישון הם שני גורמי סיכון שלא ניתן להתעלם מהם, זיכרו זאת כאשר אתם מעלים שאלה בקבוצות הפייסבוק והתשובות שאתם מקבלים הן "אל תדאגו הכולסטרול שלכם לא מזיק לכם" כי זה לא מדויק.

אם אתם בני 45 ומעלה ויש לכם היסטוריה משפחתית או שאתם מעשנים כדאי לכם לבצע בדיקת קלציום סקור. בדיקת סיטי של עורקי הלב שנותנת אינפורמציה חשובה על הצטברות קלציום בעורקים כמדד לרובד טרשתי ומאפשרת להעריך את דרגת הסיכון שלכם למחלת לב. בדיקה חשובה שתוכל למנוע מכם ליטול תרופות להורדת הכולסטרול לחינם. (אם יש לכם סוכרת, או אם LDL מעל 190 תצטרכו לנסות להוריד את הכולסטרול באמצעות התזונה וכאן אני נכנסת לתמונה).

טיפים נוספים להורדת הערך של LDL כולסטרול:

  1. להפחית צריכת קפה 3 ימים לפני הבדיקה.

  2. להקפיד על צום ארוך (לפחות 12 שעות ורצוי אף 14) יום לפני הבדיקה.

  3. לשלב שומנים כמו אבוקדו, שמן אבוקדו, שמן זית, זיתים, שקדים ואגוזים.

  4. לשלב סיבים תזונתיים בתפריט (ירקות, פירות כמו תותים ופטל, זרעי פשתן וצ'יה, "בנפייבר").

  5. להעלות את כמות הפחמימות בעיקר מפירות וירקות (זה הזמן להפסיק לפחד מעגבניה...)

חלק מהאנשים נקראים hyper-responsive, אצלם הכולסטרול קופץ לשמיים. על פי רוב מדובר באנשים רזים ואתלטים. אותם אני פחות פוגשת במרפאה. אם אתם נמנים על קבוצה זו, כדאי לכם לעקוב אחר קבוצת הפייסבוק "the cholesterol code" ואחרי Dave Feldman.

מקווה שחסכתי לכם דאגות מיותרות. רק בריאות


486 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page