![](https://static.wixstatic.com/media/e93e5c_0f4fc05aaee546f99de4cf363fba14d3~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_551,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e93e5c_0f4fc05aaee546f99de4cf363fba14d3~mv2.jpg)
פרי הדר- תפוז, קלמנטינה, אשכולית, פומלה -מכילים כמות גדולה של סיבים ולכן עשויים לגרום לגזים.
ממתיקים- במיוחד סורביטול המצוי למשל במסטיקים, בצריכה מופרזת עלול לגרום לכאבי בטן ולשלשולים.
סיבים תזונתיים - הפרזה באכילת ירקות, זרעים ושאר מזונות העשירים בסיבים עלולה לגרום לנפיחות ולגזים.
קטניות - מכילות סוכרים שלא מתעכלים במערכת העיכול. חיידקי המעי מפרקים אותם ומיצרים גזים שגורמים לנו לנפיחות. השריה במים למשך רבע שעה עד 4 שעות מסייעת להוציא חלק מהסוכרים.
כרוב וירקות מצליבים כמו ברוקולי וכרובית- מכילים את אותם סוכרים שבקטניות ועשירים מאוד בסיבים. בבישול הם נסבלים טוב יותר.
פרוקטוז- סוכר הפירות. כשמוסיפים אותו בתעשייה למשקאות, ריבות ודברי מאפה הוא עלול לגרום לגזים ולנפיחות (וגם משפיע לרעה על שומני הדם ועל הכבד).
מזונות חריפים- הקפסאין שבצ׳ילי עשוי לגרום לבעיות עיכול ולצרבות.
מוצרי חלב- אם הם גורמים לכם לנפיחות, שלשולים וגזים יתכן ויש לכם מחסור בלקטז- האנזים שמפרק את סוכר החלב. תוכלו לרכוש ללא מרשם את האנזים בבית המרקחת או להימנע ממוצרי חלב ניגר (בגבינות קשות אין לקטוז).
פפרנינט- גורם להרפיה של השסתום בין הושט לקיבה ועלול לגרום לצרבת. (גם קפה ושוקולד מרפים את השסתום). למניעת צרבות חשוב להימנע משכיבה כשלוש שעות לאחר האכילה. ירידה במשקל גם עוזרת.
מטוגנים- עשויים לגרום לשלשול, כך גם נקניקים שמנים ורטבים או קינוחים על בסיס שמנת וחמאה. מזונות אלו עשויים גם הם להרפות את השסתום בין הושט לקיבה ולגרום לצרבת.
Commentaires