top of page

שבע סיבות לא להישקל בדיאטה



  1. תנודות במשקל - חשוב להבין שירידה במשקל אינה קו ישר. הגוף לא מאבד כל יום מעט שומן באופן יציב עד שמגיעים ליעד המטרה (הלוואי שזה היה כל כך פשוט). התהליך הטבעי של הרזייה כולל ירידה במשקל וכעבור זמן מה עצירה ואף עליה קטנה וחייבים להיות מוכנים לזה. חוסר שינוי במשקל במשך מספר ימים או חודשים לא מעיד על משהו לא נכון שאתם עושים. פשוט הגוף שלנו מורכב. חשבו על התהליך שבו צברתם משקל עודף, גם הוא לא היה לינארי. אולי לא שמתם לב, כי הפסקתם להישקל. כשני שליש מהמשקל שלנו אלו הם מים. יש לנו כ-40 ליטרים (או קילוגרמים) של מים בגוף. מאזן הנוזלים נשמר בטווח של 2 ליטרים ביום. זה תלוי בתחושת הצמא שלנו ובתפוקה השתן. לכן שקילה יומית היא חסרת משמעות. יש אנשים שזה עוזר להם להיות בשליטה ועם היד על הדופק. אז אם אתם מרגישים שחייבים להישקל, קראו עד הסוף ושימו לב למידע הזה לפני שאתם מתאכזבים.

  2. משקל הגוף לעומת שומן הגוף - המאזניים הביתיים לא מבחינים בין מרכיבי המשקל השונים- מים, שרירים, איברים פנימיים, גידים, רצועות, עצמות ושומן. אתם לא רוצים לאבד משקל, אלא שומן. לא נדיר שבדיאטה קטוגנית חלה ירידה בהיקפים ללא שינוי במשקל. אתם תרגישו שהבגדים והטבעות רופפים. שימו לב לשינויים האלה. מדדו את היקף הבטן שלכם ואם תרצו היקפים נוספים כמו זרוע, ירכיים חזה וצוואר.

  3. משקל המים- כאמור משקל המים עשוי להשתנות בטווח של 1-2 ק"ג ביום וזה לא משקף שינוי במשקל השומן בגוף. רמת הלחות באוויר, צריכת הנתרן, פעילות גופנית ושינויים הורמונאליים, במיוחד אצל נשים בתקופת המחזור, משפיעים על כמות הנוזלים שהגוף צובר. רוב האנשים צוברים נוזלים כאשר הלחות בחוץ גבוהה, צריכה גבוהה של נתרן גורמת לחלק מהאנשים לצבור נוזלים. פעילות גופנית, במיוחד הרמת משקולות, גורמת לשריר לאגור נוזלים (נכון שמאבדים נוזלים בזיעה, אבל אם השרירים כואבים, זה גורם להם לצבור נוזלים כחלק מתהליך ההתאוששות שלאחר אימון). אלו דוגמאות לסיבות פיזיולוגיות לצבירת נוזלים, לא שומן.

  4. עליה איכותית במשקל- אם רוב חייכם הגבלתם קלוריות, התאמנתם, הגבלתם שומן ונשענתם על מזונות ״דיאטטיים״ כמו חטיפי בריאות, יוגורט דל שומן ולחם קל, הגוף שלכם איבד רקמה חשובה. כעת, כאשר אתם אוכלים אוכל אמתי והגוף שלכם מוזן שוב, אתם כנראה עוזרים לו לבנות מחדש את מה שאבד כל השנים. רקמת העצם, רקמות חיבור ושרירים נבנים כעת מחדש בזכות צריכה נאותה של חלבון. זה תהליך חיובי, אולם הוא יכול להתבטא בירידה איטית יותר במשקל ולפעמים אף בעליה במשקל. אלו שינויים חשובים אם אתם מתכננים להזדקן בבריאות טובה (להיות מסוגלים להתרומם מהאסלה בגיל 85 ללא עזרה למשל). רק בגלל שהמשקל לא זז לכיוון שאתם מצפים, לא אומר שלא מתרחשים תהליכים חשובים בגוף שלכם! כאשר אתם עושים אימון כוח, אתם בונים שריר, אחד הגורמים החשובים לבריאות ואריכות ימים. בו זמנית אתם מאבדים שומן, כך שהמשקל לא מספר לכם את הסיפור המלא של מה מתחולל בגופכם.

  5. מחזור חודשי- הרבה נשים מדווחות על שיפור בתסמונת הקדם וסתית. שינויים במצב הרוח, עצבנות, כמיהה למתוק, גודש בשדיים, התכווצויות שרירים משתפרים משמעותית. לא אצל כולן. צבירת נוזלים לפני מחזור היא תופעה שכיחה. עשו לעצמיכן טובה והתרחקו מהמאזניים בתקופה הזו של החודש.

  6. בעיות בהגדרת משקל מטרה- לפעמים משיגים את המטרה במשקל גבוה יותר ממה שהוצב בהתחלה. אם אתם מרוצים ממידת הבגדים שלכם, מהמראה שלכם וממצבכם הבריאותי, המטרה הושגה, בלי קשר למספר על המאזניים.

  7. המשקל שלכם לא קובע את הערך שלכם- אל תתנו למשקל להכתיב לכם את מצב הרוח באותו יום או בכלל. אם אתם מדייקים בתזונה, אתם זוכים לשינויים חיוביים בשומני הדם, להפחתת תהליכי דלקת וחמצון, רמת אנרגיה גבוהה, פחות צרבות, פחות כאבי מפרקים, עור יפה יותר, פחות רעב וחשק לנשנש, חשיבה חדה יותר, מצב רוח יציב, אפילו אם לא ירדתם במשקל. אתם נהיים בריאים מבפנים, גם אם עדיין לא רואים זאת חיצונית.


454 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page